czwartek, 29 sierpnia 2024

Jadłospis 2 - 6 września 2024

 

PONIEDZIAŁEK     ALERGENY: 1,3,5,6,7,9,10,11,*.

Tylko „zerówki” 

 

ZUPA: ogórkowa

II DANIE: racuchy z jabłkiem , serek waniliowy,herbata z cytryną

PODWIECZOREK:banan

WTOREK ALERGENY: 1,3,5,6,7,9,10,11,*.

 

 

ZUPA: zacierkowa

II DANIE: gulasz wieprzowy , kasza gryczana , surówka z kapusty pekińskiej , herbata owocowa

PODWIECZOREK:croissant z kremem orzechowym

ŚRODA    ALERGENY: 1,3,5,6,7,9,10,11,*. 

 

ZUPA: kalafiorowa

II DANIE: makaron truskawkami,serem i jogurtem , herbata

PODWIECZOREK:kanapki z serem żółtym i  ogórkiem

CZWARTEK ALERGENY: 1,3,5,6,7,9,10,11,*.

 

ZUPA: pomidorowa

II DANIE: kurczak pieczony, ziemniaki , mizeria , kompot

PODWIECZOREK:mus jabłkowy

PIĄTEK

ALERGENY: 1,3,5,6,7,9,10,11,*.

 

ZUPA: grochowa

II DANIE: ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej , woda z cytryną

PODWIECZOREK:ciastko owsiane

wtorek, 27 sierpnia 2024

 OPŁATY ZA OBIADY WE WRZEŚNIU

ZERÓWKI ( 21 DNI )

- OBIAD  -  168,00 ZŁ.

-PODWIECZOREK - 84,00 ZŁ.


SZKOŁA PODSTAWOWA ( 20 DNI )

- ZUPA - 40 ZŁ.

- II DANIE - 120 ZŁ.

- ZESTAW - 160,00 ZŁ.

 

PRZYPOMINAM , ŻE TERMIN ZAPŁATY ZA ŻYWIENIE UPŁYWA 10-GO KAŻDEGO MIESIĄCA Z GÓRY - TZN. ZA WRZESIEŃ PŁACIMY DO 10 WRZEŚNIA , ZA PAŹDZIERNIK DO 10 PAŹDZIERNIKA ITD.

RODZICÓW UCZNIÓW , KTÓRZY KORZYSTALI Z POSIŁKÓW W ZESZŁYM ROKU SZKOLNYM PROSZĘ O KONTAKT - MOŻE BYĆ NADPŁATA LUB JAKAŚ DROBNA NIEDOPŁATA , KTÓRE TRZEBA ROZLICZYĆ.

 

 

 Dzień dobry po wakacjach :-)

od 2 września zaczynamy rok szkolny i co za tym idzie rozpoczynamy pracę stołówki szkolnej .

2 września przygotowujemy obiad i podwieczorek dla wszystkich "zerówkowiczów" , od 3 września możemy żywić starsze roczniki ,  po uprzednim zapisaniu . 

Oczywiście zapisując dziecko we wtorek rano nie możecie oczekiwać , że obiad będzie wydawany już tego dnia , jest to związane z zaplanowaniem dostaw towarów .

           Zapisy na obiady odbywają się w czasie trwania roku szkolnego poprzez zgłoszenie na                 Vulcanie, informację e-mail (obiady@sp4sulejowek.pl) lub osobiście u Intendentki.

W zgłoszeniu powinien być podany numer telefonu do rodziców lub opiekunów dziecka oraz klasa i  rodzaj posiłku ( dla szkoły zupa, drugie danie , pełen obiad , dla zerówek pełen obiad , podwieczorek).

  

Wysokość opłat:

a)    opłata za wyżywienie uczniów pokrywa 100% kosztów surowca zużytego do przyrządzania posiłków,

b)    stawka dzienna za posiłki dla uczniów zerówek wynosi 12.00 zł (obiad 8,00 zł, podwieczorek 4,00 zł),

c)     stawka dzienna za posiłki dla uczniów klas 1-8 wynosi 8,00 zł (zupa 2,00, II danie 6,00 zł),

d)    Wysokość opłat za wyżywienie uczniów stanowi iloczyn stawki dziennej i ilości dni żywienia w miesiącu.

 

Przypominam , że zapisując dziecko na obiad , zobowiązują się Państwo do zapoznania się z Regulaminem stołówki , zamieszczonym na stronie szkoły i zobowiązujecie się do jego przestrzegania  - szczególnie do przestrzegania terminów wpłat za obiady.

 

 

czwartek, 4 lipca 2024

Dyżur - jadłospis 8 -15 /07

 

PONIEDZIAŁEK   


         08/07

ZUPA: krupnik

II DANIE: spaghetti bolońskie, owoc ,kompot

PODWIECZOREK:ciastko czekoladowe , mleko

WTOREK

09/07

 

ZUPA: krem z marchwi

II DANIE:gulasz wołowy, gnocchi , surówka wielowarzywna, herbata

PODWIECZOREK:

ŚRODA   

10/07

 

ZUPA: koperkowa

II DANIE: naleśniki z serem i jogurtem , herbata

PODWIECZOREK:kanapka z wędliną , warzywa

 

CZWARTEK

11/07

 

ZUPA: szczawiowa

II DANIE: kotlety schabowe, frytki , ogórki

PODWIECZOREK:jogurt smakowy

 

PIĄTEK

              12/07

 

ZUPA: kapusniak

II DANIE: racuchy z jabłkiem i serkiem waniliowym , herbata

PODWIECZOREK:croissant

 


PONIEDZIAŁEK   

15/07

 

ZUPA: neapolitanka

II DANIE: pulpety w sosie pomidorowym, ryż , surówka z kapusty białej, owoc ,kompot

PODWIECZOREK:ciastko czekoladowe , mleko

niedziela, 30 czerwca 2024

Dyżur - jadłospis 1-5 lipca

 

PONIEDZIAŁEK    

 

 

ZUPA: zacierkowa

II DANIE:placki ziemniaczane z gulaszem wp. , surówka z rzodkiewki,maliny, sok

PODWIECZOREK:mus owocowy

WTOREK

 

 

ZUPA: pomidorowa

II DANIE: polędwiczki wp. , kasza , surówka z młodej kapusty , lemoniada , czereśnie

PODWIECZOREK:ciasto

ŚRODA  

 

 

ZUPA: krem z porów

II DANIE: pierogi z jagodami i jogurtem , herbata z cytryną

PODWIECZOREK:zapiekanki z serem żółtym , warzywa

 

CZWARTEK

 

 

ZUPA: ogórkowa

II DANIE: filet z indyka pieczony , ziemniaki pieczone ,surówka z pomidora  , kompot

PODWIECZOREK:jogurt smakowy

PIĄTEK


 

 

ZUPA: barszcz biały z jajkiem

II DANIE: paluszki rybne , ziemniaki , ogórki małosolne, sok

PODWIECZOREK:ciastko